Poradna - Kolonoskopie

Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Kolonoskopie

můj doktor mě poslal na kolonoskopické vyšetření, co to vlastně je a hlavně - bolí to?

Odpovědi na otázku

bolest neucítíte
Je to hodne neprijemne vyšetreni sčrev
Poraďte se se svým lékařem.
jak koho...je to docela nepříjemné
po injekci nic nebolí , ale po odeznění jde ven vzduch, který do vás napouští při vyšetření. Když nejde ven jsou bolesti - zaražené větry.
Vyšetření bez injekce je v pohodě. Mírný tlak v konečníku a v břiše pocit, jako při větší plynatosti.
po injekci vyšetření střev, nebolí...
vyšetření střev
dostanete injekci,vyšetření je nebolestivé
Lékař umožňuje prohlédnout dolní část trávicí trubice. Konkrétně se jedná o konečník a tlusté střevo. Výhodou této metody je, že dovoluje bezbolestně odebírat z výše uvedených oblastí vzorky.
Spíše nepříjemné než bolestivé.
Mám to už v minulosti za sebou, a nebolí
Byl na tom otec, je to nepříjmné, ale pokud je vyšetření nutné tak se to dá určitě vydržet
není to bolestivé, jen nepříjemné, jedná se o vyšetření konečníku sondou
kolem mě to prodělalo několik lidí,,o bolesti nikdo nemluvil,,jen trapné a nepříjemné,,doktorům to nepřijde,,dělají to běžně
Kolonoskopie se bát nemusíte, jak zvládnete projímadlo máte v podstatě vyhráno.
Nemusite se bat. Prijemne vysetreni to neni, ale neboli. Lekar vam vse vysvetli a rekne jakou dietu je potreba dodrzet pred vysetrenim. Samotne vysetreni pak trva max. cca 20 az 30 min.
vůbec vyšetření nebolí, protože dostanete injekci. Horší jsou je pak vzduch který musí ven ze střev. Je to něco jako zaražené větry.
Kolonoskopie je vyšetřovací a zároveň léčebná metoda. Stala běžně používanou metodou, která lékaři umožňuje prohlédnout dolní část trávicí trubice. Kolonoskopie není moc příjemné vyšetření. Proto je důležité důsledně dodržet přípravu, kterou Vám lékař doporučí, aby jste vyšetření nemusel absolvovat znova. Na druhou stranu je třeba říci, že mnohdy nahradí operaci, při které by Vaše tělo bylo zatíženo mnohem více. Bolesti se obávat nemusíte. Vždy před vyšetřením dostanete zklidňující injekci.
Byla jsem letos na kolonoskopii,taky jsem se bála,ale zbytečně.Píchli mi nějakou injekci,vůbec jsem to necítila a pak jsem chvíli ležela ve vedlejší místnosti a hotovo.Nejhorší je na tom to projímadlo,teda voda,kterou třeba vypít.
Byl jsem před týdnem na kolonoskopii není to nic hroznýho dají vám injekci na oblbnutí provádí se to,že vám zavedou hadici do konečníku trvá to asi 20 minut.Je to přesné vyšetření.
Kolonoskopie je vyšetření střev pomocí endoskopu. Ten se zavádí konečníkem. Nebolí, ale asi chápete, že je nepříjemné. Má však velký diagnostický i terapeutický význam. Před vyšetřením se dodržuje speciální dieta, kterou vám vysvětlí lékař. Den předem se užívá projímadlo. Celý zákrok trvá průměrně 30 minut. Nemáte se čeho bát.